EM i fodbold 2024 nærmere sig stille og roligt og det betyder samtidig også at der frem mod første kamp d.14 juni vil komme flere og flere artikler og optakter, så du som læser er helt klar til en god sommer med fodbold og forhåbentlig har fået masse informativt viden som du kan dele ud af overfor vennerne så du er den i vennegruppen der har alt viden omkring slutrunden.

Hvem er i gruppe B?

I gruppe B finder vi 4 hold, hvor en af EM favoritterne i Spanien er placeret.

  1. Spanien
  2. Italien
  3. Kroatien
  4. Albanien

Der er virkelig lagt op til en eksplosiv gruppe hor i sær det første Spanien, Italien og Kroatien kommer til at byde hinanden op til dansk omkring de to pladser videre fra gruppen. Senere i optakten kigger vi også nærmere på odds til netop gruppe B.

Hvornår spilles kampene i gruppe B?

  • 15. juni Spanien – Kroatien kl.18:00 på Olympiastadion Berlin (kapacitet: 71.000)
  • 15. juni Italien – Albanien kl.21:00 på BVB Stadion Dortmund (kapacitet: 62.000)
  • 19. juni Kroatien – Albanien kl.15:00 på Volksparksstadion Hamburg (kapacitet: 49.000)
  • 20. juni Spanien – Italien kl.21:00 på Arena AufSchalke (kapacitet: 50.000)
  • 24. juni Kroatien – Italien kl.21:00 på Leipzig Stadium (kapacitet: 40.000)
  • 24. juni Albanien – Spanien kl.21:00 på Dusseldorf Arena (kapacitet: 47.000)

Hvem er favoritter i gruppen?

Der er kommet odds på hos mange bookmakere allerede, mens enkelte hænger lidt i bremsen og lader vente på sig. Man kan allerede spille mange forskellige varianter og flere vil komme til de kommende uger. Men jeg holder mig i første omgang til at kigge på odds for gruppevinder så kommer de øvrige specialvarianter tættere på startdatoen. Jeg tager udgangspunkt i odds fra min samarbejdspartner Unibet.

Som oddsene indikere bliver det netop en direkte duel mellem Spanien, Italien og Kroatien. Det bliver afgørende for alle tre hold at få 3 point mod Albanien da man ellers vil få utroligt svært ved at gå videre. Jeg har selv Spanien som favoritter i denne gruppe og tror også de kommer til at tage 1. pladsen, jeg tror ikke de tager 3 sejre men derimod 3 sejre og en uafgjort og dermed opnår 7 point. Mens kampen om 2. pladsen bliver langt mere spændende, jeg holder dog ligesom Unibet Italien som favoritter til at gå videre sammen med Spanien, da Kroatien i mange år har haft en vanvittig stærk trup, men hvor gennemsnitsalderen også har været meget høj. Der har jeg lidt mere fidus til Italien som er forsvarende europamestre og har både rutinen og ungdommen at vælge i mellem.

Jeg ser i hvert fald frem til Gruppe B, som virkelig bliver en gruppe med spænding helt frem til sidste kamp.