Transfervinduet er en periode i fodboldverdenen, hvor klubber har lov til at købe, sælge og udleje spillere. Det fungerer som en slags markedsplads, hvor klubber forsøger at styrke deres trupper, forbedre økonomien eller finde løsninger på skader og sportslige udfordringer. Transfervinduet er en vigtig og ofte dramatisk del af den professionelle fodboldverden, og det spiller en stor rolle i, hvordan hold udvikler sig over en sæson.

For fans verden over, er perioderne hvor transfervinduerne er åbne, ofte særdeles spændende. Her følger mange med i, hvilke ændringer der bliver foretaget i truppen hos deres favoritklubber, eller om deres favoritspiller rygtes eller bliver solgt til en ny klub.

Hvornår er transfervinduet åbent?

Der findes to transfervinduer i løbet af en fodboldsæson, sommerens transfervindue og vinterens transfervindue. Begge fungerer på samme måde, men ligger blot på forskellige tidspunkter af året.

Sommerens transfervindue

Dette er det længste og mest aktive vindue. Det åbner som regel i juni og slutter i slutningen af august eller starten af september, afhængig af det enkelte land. Her ser vi typisk klart flest handler, og det skyldes at vi er inde i en sommerferieperiode hvor klubberne ønsker at styrke sig frem mod den nye sæson. Det er samtidig oftest det billigste tidspunkt at handle på, da klubberne der sælger har god tid til at finde alternativer.

Vinterens transfervindue

Dette er kortere og foregår typisk i januar måned. Her forsøger mange klubber at rette op på problemer fra første halvdel af sæsonen. Disse perioder er fastsat af nationale fodboldforbund og skal godkendes af det internationale fodboldforbund, FIFA.

Priserne på spillere i vinterens transfervindue er ofte væsentlig højere end om sommeren. Det skyldes, at man er midt i sæsonen og klubberne ikke vil undvære deres bedste spillere. For mange klubber kan det at miste holdets stjerne, være forskellen på at blive i landets bedste række eller rykke ned. Man vil derfor altid kræve en højere pris, da man enten skal undvære en vigtig spiller resten af sæsonen, eller selv ud og handle dyrt for at finde en erstatning.

Hvornår er transfervinduet åbent i top 5 ligaerne?

Normalt åbner de fleste ligaer i Europa deres transfervinduer den 1. juli, mens den generelle deadline for lukning for i år, er en dag senere end normalt, nemlig mandag den 1. september – fordi den 31. august falder på en søndag. Lukkedatoen blev fastsat efter drøftelser mellem de fem største europæiske ligaer, og inkluderer en fælles deadline kl. 19.00 britisk tid – kl 20.00 dansk tid. Kigger vi på de tidligere sæsoner, lukkede Tyskland sit vindue først, hvorefter det først senere på aftenen lukkes i Italien, Frankrig og derefter England og Spanien.

Selvom vinduet er lukket, vil klubber i alle ligaer stadig kunne skrive kontrakt med spillere som frie agenter efter deadline, så længe spillerne ikke officielt er tilknyttet en klub, når vinduet lukker. Aftaler kan indgås mellem ligaer, selvom transfervinduerne er lukkede. De vil blive officielt gennemført, hvis eller når den købende klubs vindue er åbent.

Premier League

I år åbner vinduet tidligere end normalt, nemlig mellem søndag den 1. juni og tirsdag den 10. juni. Dette er valgt for at imødekomme fokus på Klub-VM. Fra Premier League, deltager både Chelsea og Manchester City i turneringen. Efterfølgende vil transfervinduet være lukket i seks dage, før det igen genåbner som normalt, mandag den 16. juni.

Alle internationale handler, der ikke involverer nogle af de klubber i Klub-VM, samt frie transfers, vil først kunne gennemføres fra den 1. juli. Premier League lukker transfervinduet mandag den 1. september fire timer tidligere end i tidligere sæsoner. Det vil altså sige, at vinduet lukker kl. 20.00 dansk tid.

La Liga

Hvis vi tager et kig på La Ligas transfervindue vil vi se, at det åbner tirsdag den 1. juli og lukker igen mandag den 1. september kl. 20.00 dansk tid, også her, fire timer tidligere end i tidligere sæsoner. Man har endnu ikke fra La Ligas side officielt meldt ud, om man ligesom i England vil indføre et tidligt transfervindue i forbindelse med Klub-VM.

Selvom der ingen officiel udmeldelse er, har La Ligas præsident Javier Tebas antydet, at det vil blive gennemført. I La Liga har man begge de store Madrid-klubber, Atlético Madrid og Real Madrid, der deltager i turneringen.

Bundesligaen

Det normale transfervindue i Tyskland åbner ligesom de andre tirsdag den 1. juli og lukker kl. 20.00 dansk tid. Dette betyder, at denne sæsons vindue altså lukker to timer senere end i de seneste sæsoner. Også i Tyskland indfører man det tidlige transfervindue, da begge de to giganter, Bayern München og Borussia Dortmund deltager i Klub-VM. Det ekstra tyske vindue, løber fra den 1. til den 10. juni og er ligeledes blevet bekræftet med lukning kl. 20.00 dansk tid.

Serie A

Rykker vi til Italien og Serie A ser vi, at deres primære transfervindue også åbner tirsdag den 1. juli og lukker mandag den 1. september kl. 20.00 dansk tid. Ligesom i England, vil man i Italien have et tidligt transfervindue på de 10 dage i starten af juni, da man har både Inter og Juventus som deltagere i Klub-VM. Italien har desuden bekræftet, at deres vinter vinduet vil løbe fra den 2. januar til den 2. februar.

Ligue 1

I Frankrig følger man trop, og kører i Ligue 1 fra søndag den 1. juni til tirsdag den 10. juni også et ekstra transfervindue. Af de franske hold, er det kun dette års mestre, Paris Saint-Germain der deltager i Klub-VM. Det store officielle transfervindue genåbner derefter tirsdag den 1. juli og lukker mandag den 1. september kl. 20.00 dansk tid, hvilket er tre timer tidligere end normalt.

Hvordan foregår en transfer?

Når medierne begynder at svirre med rygter om en mulig spillertransfer, er det ofte svært at vide, hvor tæt en aftale egentlig er på at blive en realitet. En transfer kan se simpel ud udefra, men bag kulisserne gemmer der sig en kompleks proces med mange aktører og interesser. Her dykker vi ned i, hvordan en transfer reelt foregår – fra de første rygter til underskriften på kontrakten – og hvem der spiller hvilke roller.

Fra rygte til realitet

I de perioder, hvor transfervinduet er åbent, følger der også ofte en masse rygter med. År efter år, hører vi om flere spillere der rygtes til adskillige klubber. Nogle af rygterne er der hold i, mens andre er ren og skær spekulering og noget der er skrevet for at få kliks og skabe omtale. I nutidens verden kan man næsten ikke komme uden om navne som ”Fabrizio Romano”, når vi taler om transfervinduer og rygter.

Den kendte, italienske journalist har igennem en årrække nu, været én af, hvis ikke den første til at lave ”breaking news” på en masse store transfers. I løbet af de seneste år, har dette dog også skabt en debat blandt mange fodboldfans, som ikke længere føler, at man kan få samme overraskelse og følelse over en transfer, som man kunne førhen, når klubberne selv meldte dem ud.

Men i nutidens verden, må man bare erkende at den slags er kommet for at blive. Mediernes indvirkning på transfers er blevet et større fænomen igennem de seneste år, hvor der især bliver lagt meget tid, penge og energi i nye spilleres annonceringsvideoer.

Et transfer-rygte kan starte med en enkelt tweet, en journalistisk kilde eller en bemærkning fra en agent. Men hvordan går man fra et rygte på internettet til et konkret spillerkøb i virkeligheden? Vejen fra spekulation til realitet er ofte lang, kompleks og fyldt med forhandlinger bag offentlighedens lys. Det hele starter med interesse. En klub har måske længe fulgt en spiller, analyseret hans præstationer og vurderet, om han passer ind i holdets spillestil.

På samme tid kan spillerens agent være i gang med at søge nye muligheder for sin klient – enten fordi spilleren ønsker en ny udfordring eller mere spilletid. Rygter kan derfor både komme fra mediernes spekulationer, fra lækager i klubberne, eller som bevidste “trykprøver” fra agenter, der vil måle markedets interesse for deres spiller.

Rollefordeling – klubber, agenter og spillere

Når en klub bliver interesseret i en spiller, kontakter de typisk spillerens agent for at høre, om spilleren kunne være interesseret i et skifte. Dette sker ofte før der er kontakt mellem klubberne, da det ville være meningsløst at forhandle med en klub, hvis spilleren ikke ønsker skiftet. Hvis interessen er gensidig, kan den interesserede klub tage kontakt til spillerens nuværende klub og fremlægge en formel forespørgsel eller et bud.

Efterfølgende, når en klub har afgivet et bud, begynder forhandlingerne. Her er der to parallelle forløb der kører: Det første er mellem klubberne: Her forhandles der om transfersummen, betalingsbetingelser, eventuelle bonusser og videresalgsklausuler. På samme vis er der også forhandlinger mellem klub og spiller: Sideløbende forhandler spillerens agent med den nye klub om personlige vilkår – løn, kontraktlængde, sign-on-fee, bonusser, og måske en frikøbsklausul.

Dette er ofte den mest tidskrævende del af processen, især hvis der er flere interesserede klubber, eller hvis spillerens nuværende klub ikke vil sælge. Når klubberne og spilleren til enighed, er næste step, at spilleren bliver sendt til lægetjek i den nye klub. Dette tjek er med til at sikre, at spilleren er fysisk i stand til at spille og ikke døjer med alvorlige skader. Dette er ofte det sidste og afgørende stadie inden en offentliggørelse. Så, går alt vel, underskrives kontrakten, og transferen offentliggøres. Man hører dog ofte om spillere, der ikke består lægetjekket enten pga. ny-opdagede skader eller andre faktorer lægerne synes ser risikabelt ud, og er dette tilfældet, bliver transferen med al sandsynlighed afblæst.

Sommerens hotteste transferrygter (2025)

Sommerens transfervindue er endnu ikke åbnet endnu, men er lige rundt om hjørnet. Allerede nu, er flere handler på både trænerposter og blandt stjernespillere ved at falde på plads. Flere Premier League klubber har annonceret spillerstop, og kongeklubben i Madrid, Real Madrid, har allerede sagt farvel til trænerlegenden Carlo Ancelotti, og erstattet ham med deres tidligere anfører og midtbanegeneral ind, i form af Xabi Alonso, som hidtil har præsteret decideret fremragende med Leverkusen. På trods af, at vinduet endnu ikke er åbnet, florerer der konstant rygter om store spillere der er på vej til store adresser. Vi giver herunder et indblik i nogle af de navne, der er. Mest i tale i fodboldverdenen pt.

Store navne i spil

Ét af de absolut største emner på transfervinduet denne sommer er vores svenske nabo Victor Gyokeres fra Sporting. Svenskeren har været ustoppelig og i 2 sæsoner nu, smadret topscorerlisten i Portugal. Flere Premier Leagueklubber skulle efter sigende være ude efter måltyven. Der florerede i en periode rygter om, at Gyokeres ville tage turen til den røde del af Manchester for at blive genforenet med sin tidligere træner fra sæsonen forinden, Ruben Amorim.

Til Machester-fans ærgrelse, ser dette dog ud til at blive endnu sværre nu, efter man tabte UEL Finalen til Spurs i sidste uge. Det betyder nemlig, at der ingen europæisk fodbold er i den store klub, og tiltrækningskraften derfor er forværret markant for navne som Gyokeres, der iler efter europæisk fodbold.

Manchester United transfers og rygter

Til United-fans ærgrelse, ligner det nu mere og mere, at Arsenal kunne blive en realistisk destination for den målfarlige svensker. Arsenal har hele denne sæson manglet en decideret 9’er, som ved hvor målet står og kun har til formål at score målene i front. Gyokeres spåes af mange til at være et perfekt fit i London-klubben, og med både Champions-League fodbold næste sæson og en spillestil der passer ham godt, er det meget muligt at Sporting-angriberen havner dér. Heldigvis for United, har man fået offentliggjort signingen af en af denne sæsons store højdepunkter, Matheus Cunha fra Wolverhampton. Brasilianeren bliver hentet til klubben for, forhåbentlig at kunne forløse problemet med de manglende scoringer hos de forreste i den røde del af Manchester.

Arsenal transfers og rygter

Man vil næsten kalde det deja-vú, men Gyokeres er ikke den eneste svenske, målfalige 9’er der står højt på mange storklubbers ønskelister. I det nordlige England, rettere i Newcastle, render der nemlig endnu en svensk bomber rundt i form af Alexander Isak. Der har i flere måneder været rygter omkring angriberen, hvorvidt han skal til en større adresse, eller om han er fint tilfreds pt, med tilværelsen i Newcastle, som på sidste spilledag sikrede sig CHL-fodbold fra næste sæson. Arsenal har endnu engang været en rygtet destination efter sommerens transfervindue for svenskeren, men mange spekulerer her over, om prisen vil være for høj for London-klubben.

Manchester City, Napoli og AC Milan transfers og rygter

Vi er også nødt til kort at kigge i den anden del af Manchester. Manchester City siger i denne sæson nemlig farvel til en sand legende både i klubben og i Premier League generelt, virker det til. Kevin De Bruyne har ikke fået forlænget sin kontrakt, og ifølge seneste rygter tyder alt på, at skæbnen for den fremragende belgier er enten i USA ved Chicago Fire, eller hos de nykårede italienske mestre i Napoli. Napolis præsident, De Laurentiis har i hvert fald være ude og sige følgende: ”To be fair, I really think Kevin De Bruyne will now join us and become a Napoli player. I’m told he’s aldready bought a beautiful house here in Napoli. I spoke to Kevin, his wife and his kid this morning, it’s been beautiful to see them, just a wonderful trio.”

Det ligner altså, at den belgiske tekniker rykker til Italien. Med De Bruynes afgang, skal Manchester City selvfølgelig ud og finde en erstatning. Her har Pep Guardiola angiveligt en hollænder fra Milan i kiggerten i form af Tijjani Reijners, der har haft en forrygende sæson på et Milan hold, der noget skuffende, sluttede uden europæisk fodbold næste sæson. Det forlyder nu, at klubberne har indgået en aftale for hollænderen i omegenen af €70m på en lang aftale.

Foruden Reijnders, er det nu også meldt ud, at City henter Wolves-wingbacken Ait Nouri for €40m, som sender algerieren til den blå del af Manchester. Fra AC Milans side, går der pt også kraftige rygter på, at man henter den spillende legende, Luca Modric ind på en et-årig aftale. Modric vil hermed kunne være en fin erstatning for Reijnders i næste sæson, og kunne give Milan tid til at finde en længerevarende erstatning.

Real Madrid transfers og rygter

Nogle af de transfers vi allerede nu ved er på plads, er bl.a. Liverpool-drengen Trent Alexander Arnold, der tager Bournemouth-talentet Dean Huijsen, under armen og tager til Madrid og Xabi Alonso. Den mest vindende klub i Champions Leagues historie må siges at have startet transfervinduet aggressivt for at forbedre truppen til næste sæson, efter man tabte alle fire opgør mod de evige rivaler fra Barcelona denne sæson, to af disse i finaler.

Barcelona og Monaco transfers og rygter

Netop Barcelona er der også gang i nogle interessante rygter fra. Det tidligere stjernefrø, Ansu Fati, der i sin tid fik overrakt det legendariske 10-tal i den catalanske storklub efter Messi, rygtes på vej til Monaco på en låneaftale. Forhåbentlig, kan en transfer til et ungt og fremadstormende Monaco mandskab være med til at genvække gnisten og niveauet, som vi alle så Ansu Fati indeholdte da han kom frem i Barelona. Barcelona har også handlet ind på målmandsposten, her henter de angiveligt Joan Garcia, en af denne sæsons bedste keepere i Laliga, fra lokalrivalerne Espanyol, på en 5-årig aftale. Prisen, den lyder på omkring €25m og flere mener det er planen, at Joan Garcia skal være den nye første målmand for mesterholdet.

Liverpool transfers og rygter

Mestrene fra Premier League i denne sæson har også været særdeles aktive allerede. Flere nyheder florerer pt hos Birmingham klubben, der bl.a. virker til at være frontrunners til den unge og eftertragtede, tyske, offensive midtbanespiller Florian Wirtz i Bayer Leverkusen. Skulle Liverpool lykkedes at hente Wirtz til klubben, vil man have snuppet ham for næsen af Manchester City og Bayern Munchen.

Wirtz Vil i så fald kunne rive teltpløkkerne i det tyske op, sammen med endnu en ung stjerne, fra det suveræne Leverkusen mandskab, da man allerede i Liverpool har hentet Jeremie Frimpong til klubben. Det ligner angiveligt også, at Liverpool forsøger at forbedre sig på den anden backpostition. Bournemouth backen Milos Kerkez har haft en fremragende sæson, og er massivt rygtet til Liverpool, der igen må siges allerede nu at have et fremragende hold til den kommende sæson.

Fokus på danske spillere i transfermarkedet

Ligesom det er tilfældet for alle andre spillere, er der også flere danske spillere, der har præsteret godt og dermed med al sandsynlighed kan stå overfor et salg, mens andre blot søger efter nye græsgange efter endte kontrakter. Herunder, tager vi et kig på tre af de største danske navne på transfermarkedet denne sommer.

Mathias Kvistgaardens står overfor et stort skifte

En af denne sæsons største stjerner i den danske Superliga, finder vi på Vestegnen. Brøndby, som sluttede på en. 3. plads denne sæson har denne sæson haft fornøjelsen af en angriber i storform, nemlig Mathias Kvistgaarden. Den unge dansker har scoret hele 17 mål og lavet 5 oplæg i 29 kampe i denne sæson. Han ender dermed nr. 2 på topscorerlisten, kun 3 mål efter Patrick Mortensen.

Der er ingen tvivl om, at der i løbet af sæsonen er kommet et øget fokus på den danske angriber, som for nyligt blev udtaget for første gang til det danske landshold, hvilket med al sandsynlighed ikke gør prisen mindre på angriberen. Alt tyder på, at vi kan ende med at se Kvistgaarden i en af de fem største ligaer fra den næste sæson. Han bliver samtidig nok Brøndbys første salg der runder 100 millioner danske kroner.

Bliver salget af Victor Froholdt ny Superliga transferrekord?

Rygterne er efterhånden begyndt at florere om et eventuelt salg af FCK-kometen Victor Froholdt. Det forlyder nu, at man taler omkring et beløb i omegnen af 30 millioner euro, hvis kometen bliver skudt afsted denne sommer – altså godt og vel 224 millioner kroner i FCK’s retning.

Alt tyder i hvert fald på, at et salg af Froholdt ender med at blive ny Superliga rekord. Lige nu, sidder Ernest Nuamah på rekorden for det største salg ud af Superligaen. Da den unge spiller i 2023 blev solgt til Eagle Football, der blandt andet også ejer Lyon, kunne FC Nordsjælland stikke garanterede 187 millioner kroner i lommen.

Hvem bliver Christian Eriksens nye klub?

Christian Eriksen står denne sommer over for et klubskifte, der skal markere et nyt kapitel i hans imponerende karriere, efter det officielt er meldt ud, at han stopper i Manchester United. Efter en periode med begrænset spilletid i Manchester United, er tiden for Eriksen nu slut i Manchester-klubben. Det betyder også, at rygterne nu er begyndt at florere, hvor både klubber i Premier League og i udlandet, angiveligt har udvist interesse for den danske landsholdsspiller, som stadig besidder stor erfaring og overblik på banen.

Et skifte kunne ikke blot give Eriksen mere regelmæssig spilletid, men også sikre ham en vigtig rolle frem mod EM 2028-kvalifikationen. For mange danske fans vil et klubskifte være en mulighed for at se Eriksen blomstre igen i en mere central rolle – noget han i stigende grad har savnet på Old Trafford. Mange rygter har sendt ham hjem til barndomsklubben OB, men det er simpelthen for tidligt med tanke på VM 2026 i USA.

Eriksen har selv udtalt, at han har taget sin tørn i England, og gerne ser sig selv fortsætte udenfor England. Men danske Thomas Frank som han havde fornøjelsen af i Brentford, er netop blevet offentliggjort som ny Tottenham træner. Det kan muligvis vende op og ned på Eriksens fremtid. Tottenham er en klub hvor han har nydt stor succes, og er elsket af fansene. London er en langt mere attraktiv by at bo i for hans familie, og som krøllen på halen slog netop Tottenham, Manchester United i Europa League finalen og skal dermed spille Champions League i kommende sæson. Andre interessante klubber kunne være Ajax, eller en klub i Bundesligaen.

Hvad kan vi forvente i de sidste uger af transfervinduet?

Vi går ind i en periode, hvor panikhandler og sidste-øjebliks-forhandlinger kan ende med at være på dagsordenen. Skadede profiler, dårligt præsterende trupper og ikke opnåede ambitioner kan presse klubber til at handle hurtigt. Vi vil se store profiler søge nye græsgange for at teste sig selv af på højere niveauer. Samtidig vil agenter og spillere forsøge at sikre sig de bedst mulige aftaler, mens mindre klubber ser deres chancer for gode lejeaftaler eller oversete stjerneskud.

Der vil sandsynligvis komme flere overraskelser, både i form af uventede salg og sene tilgange, og måske endda nogle chokskifter, der ændrer dynamikken i ligaen. Én ting er sikkert: transfervinduets sidste uger bliver intense, dramatiske – og helt uforudsigelige.

FAQs: Ofte stillede spørgsmål

Transfervinduet i sommeren 2025 åbner generelt den 1. juli og lukker den 1. september kl. 20.00 dansk tid i de fem største europæiske ligaer. Flere lande som England, Italien og Tyskland har dog et ekstra vindue fra 1. til 10. juni grundet Klub-VM.
Priserne er typisk højere om vinteren, fordi klubber er midt i sæsonen og derfor nødig vil slippe nøglespillere. Samtidig er der ofte et pres på at finde hurtige løsninger på skader og sportslige udfordringer.
En transfer starter med interesse og kontakt via spillerens agent. Derefter følger forhandlinger mellem klubberne og mellem spiller og køberklub. Når alt er på plads, skal spilleren bestå et lægetjek, før kontrakten underskrives og offentliggøres.
Ja, frie agenter – spillere uden kontrakt – kan til enhver tid skrive under med nye klubber, også efter transfervinduets lukning. Derudover kan nogle handler gennemføres, hvis modtagerklubbens vindue stadig er åbent.
Nogle af de bekræftede handler inkluderer Matheus Cunha til Manchester United, Jeremie Frimpong til Liverpool, Trent Alexander-Arnold til Real Madrid samt Ait Nouri til Manchester City. Flere store handler forventes offentliggjort snarest.
Ja, Mathias Kvistgaarden fra Brøndby og Victor Froholdt fra FCK er begge i spil til store transfers. Christian Eriksen skifter væk fra Manchester United og søger muligvis en ny udfordring udenfor England.
Flere ligaer har tilpasset deres transfervindue pga. Klub-VM, hvor klubber som Real Madrid, PSG og Manchester City deltager. Derfor har man indført et ekstra 10-dages vindue i starten af juni i bl.a. England, Frankrig og Italien.

Forfatter

Hvad er et transfervindue og hvordan fungerer det?

Daniel Vangberg Nielsen er grundlæggeren af D-bet.dk og en erfaren sportsbettor med over 10 års erfaring. Med en dybdegående viden om bettingstrategier, fodbold samt casino og iGaming, deler Daniel sine indsigt og tips for at hjælpe spillere med at træffe informerede beslutninger. Han brænder for at levere præcise analyser og anbefalinger, der gør både sportsvæddemål og casinooplevelser til en mere givende rejse for alle.