De her nationer mødes til sommerens OL

Der er netop blevet trukket lod til fodbold grupperne til OL 2024 på herrernes side. Jeg kommer til at præsentere grupperne herunder. Næsten alle holdene er på plads, eneste der mangler er, hvilke hold fra Asien, der bliver repræsenteret. Vi ved dog, ud fra hvilke placeringer de får i deres kval, hvilken gruppe de asiatiske hold ender i.

Gruppe A: Frankrig, USA, ICP AFC-CAF, New Zealand

Gruppe B: Argentina, Marokko, AFC 3, Ukraine

Gruppe C: AFC 2, Spanien, Egypten, Den Dominikanske Republik

Gruppe D: AFC 1, Paraguay, Mali, Israel

Turneringen spilles mellem 24. juli – 10. August i Frankrig. OL værten Frankrig spiller deres første kamp mod USA. Spillerne til turneringen må maksimalt være 23 år gamle, dog må hvert hold udtage 3 spillere, der er ældre. Dette gør, at vi ofte ser en masse talenter blomstre til et OL. Der vil derfor helt sikkert være alverdens scouts og agenter på plads til at spotte de kommende verdensstjerner.

Mange af de store klubber, er dog samtidig også meget påpasselig med at sende deres spillere til OL, da det ligger helt op af sæsonstart. Real Madrid har f.eks. udtalt at deres spillere må deltage i en slutrunde til sommer, så de skal vælge mellem EM 2024, Copa America eller OL 2024. Dette vil især ramme et landshold, som Frankrig, der helt sikkert kunne have fået glæde af et par spillere fra Real Madrid. Hver trup til sommeren OL i fodbold må indeholde 18 spillere, så der er en vigtig opgave for hver landstræner, når det kommer til at stille det bedst mulige hold.

Det bliver i hvert fald utrolig spændende at følge, hvem der vinder, nogen af de helt store favoritter vil uden tvivl være Frankrig, Spanien og Argentina.