Når Tour de France 2024 skydes i gang lørdag den 29. juni kl.12:40 for at være helt præcis, så bliver det med 22 hold der stiller til start. Udover at kæmpe om de helt sjove præmier i form af etape sejre, de fire prestigefyldte trøje og lignende, så kæmpes der også i holdkonkurrencen. Man så tidligere at der var indlagt en decideret holdtidskørsel, men den har været sløjfet de sidste par år og derfor at den ikke ligeså prestigefyldt.

Overblik over alle hold i Tour de France 2024:

Der er i alt 22 hold der stiller til start ved dette års Tour de France. De omfatter 18 UCI World tour hold som er det øverste niveau man kan drive et cykelhold på, og ofte her man finder de klart bedste ryttere. Derudover er fire UCI ProTeams blevet inviteret til at deltage. Det er hold der er lige under de allerbedste men har gjort sig bemærket i løbet af året, og man ser ofte en meget stor talentudvikling på disse hold. Gennemsnitsalderen ofte er lav de hold, og de er mest med til Tour de France for at få erfaring, vise sig frem og skabe spænding til løbet.

UCI WorldTeams:

 1. AG2R Citroën Team
 2. Alpecin-Deceuninck
 3. Astana Qazaqstan Team
 4. Bora-Hansgrohe
 5. EF Education-EasyPost
 6. Groupama-FDJ
 7. Ineos Grenadiers
 8. Intermarché-Circus-Wanty
 9. Jumbo-Visma
 10. Movistar Team
 11. Soudal Quick-Step
 12. Team Arkea-Samsic
 13. Team Bahrain Victorious
 14. Team Cofidis
 15. Team DSM
 16. Team Jayco AlUla
 17. Trek-Segafredo
 18. UAE Team Emirates

UCI ProTeams:

 1. Lotto Dstny
 2. TotalEnergies
 3. Israel-Premier Tech
 4. Uno-X Pro Cycling Team

Hvordan afgøres holdkonkurrencen:

Denne konkurrence er en smule atypisk i forhold til de andre, her tager man tiderne for de 3 hurtigste for hvert hold ved hver eneste etape og det danner så grundlag for stillingen. Så selvom man måske har tre ryttere der kommer sidst ind af samtlige ryttere, så det ligegyldigt hvis blot man har tre andre ryttere der kom hurtigt i mål. Det er ikke en konkurrence som mange hold længere fokusere på, men det er stadigvæk en fed konkurrence og vinde da det kræver en holdpræstation og kunne stå som de bedste overall hold når det hele slutter efter 21. etape.

FAQs: Ofte stillede spørgsmål

Der er i alt 22 hold der stiller til start i årets Tour de France 2024

Holdkonkurrencen afgøres ud fra de tre første ryttere i mål fra hvert hold på alle etaper. Så selvom man ikke vinder etaperne kan man sagtens vinde holdkonkurrencen hvis man blot har tre stabile ryttere.

Der er i alt 22 hold med til Tour de France, og hvert hold stiller til start med 8 ryttere hver. Det giver samlet antal på 176 der stiller til start. Desværre er det aldrig det antal der slutter på 21. etape da flere udgår undervejs enten fordi de bliver skadet, syge eller falder for tidsgrænsen.

Der er følgende 22 hold med i år: Movistar Team, UAE Team Emirates, INEOS Grenadiers, Red Bull – BORA – hansgrohe, Soudal – Quick-Step, Bahrain Victorious, EF Education – EasyPost, Team dsm-firmenich – PostNL, Team Visma – Lease a Bike, Lidl – Trek, Uno-X Mobility, Decathlon – AG2R – La Mondiale Team, Groupama – FDJ, Lotto – Dstny, Intermarché – Wanty, Israel – Premier Tech, Team Jayco – AlUla, Cofidis, TotalEnergies, Alpecin – Deceuninck, Arkéa – B&B Hotels, Astana – Qazaqstan Team.