Mange kender det med at spille et hold med almindelig europæisk handicap, hvor man siger f.eks. FCK -1 som betyder, at de skal vinde kampen med minimum to overskydende mål. Det er for de fleste ligetil. Men når det kommer til asian handicap, så er det bygget lidt anderledes op, og det vil jeg prøve at formidle i denne odds guide på bedst mulig vis.

Hvad er asian handicap?

Når vi kigger på asian handicap, så har vi 3 forskellige linjer vi skal forholde os til:

  • Hele handicap linjer
  • halve handicap linjer
  • kvarte handicap linjer

De hele handicap linjer kan være -1 -2 -3 osv., mens de halve vil være -0,5 -1,5 -2,5., og de kvarte er dem, der er mest tricky, de kan hedde -0,25 -0,75 -1,25 osv. De kan alle sammen også være med omvendt fortegne altså +1 +0,5 og lign. kommer an på om man vil oddse på favoritten, så er det minus linjer, hvorimod det på det undertippet hold typisk vil være positive handicap linjer.

Jeg vil forsøge herunder at illustrere, hvordan forskellige asian handicap linjer afgøres. For nemheds skyld, så lad os tage udgangspunkt i en kamp mellem FCK-FCM.

Asian handicap 0.0 Gevinst / tab
Sejr Gevinst
Uafgjort Pengene tilbage
Nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK 0.0 her vil vi få lavere odds end hvis vi spillede ren FCK sejr, men fordelen er, at hvis kampen ender uafgjort, så får vi vores indsats retur. Taber de kampen, så er pengene tabt, ligesom hvis man spillede ren sejr. Man bruger ofte den her linje, når man tror et hold vinder, men man samtidig kan se at uafgjort ofte sker mellem de to hold og man i hvert fald ikke tror på sejr til modstanderholdet. Denne variant kan også spilles uden asian handicap, der vil den typisk hedde “Uafgjort – væddemål annulleret” eller den engelske betegnelse “Draw no bet”

Minus handicap linjer

Asian handicap -0.25 Gevinst / tab
Sejr Gevinst
Uafgjort Halvdelen af pengene tilbage
Nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK -0,25. Dette betyder, at vi spiller halvdelen af vores indsats på FCK 0.0 og halvdelen på FCK -0,5 så her vil vi få fuld gevinst på begge linjer ved sejr. Ender kampen uafgjort vil vi få halvdelen af pengene retur, nemlig dem der er placeret på FCK 0.0 mens vi vil tabe halvdelen af pengene, som er spillet på -0,5, da det her kræver, at de vinder kampen. Ved nederlag vil begge spil være tabt.                                                                                                                                      

Asian handicap -0.5 Gevinst / tab
Sejr Gevinst
Uafgjort Tab
Nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK -0,5. Dette betyder, at vi spiller ren FCK sejr. I dette tilfælde vil det være præcis det samme, som at vælge 1×2 sejr. Men ofte ligger asian handicap linjen højere end almindelig sejr gør, så det kan bestemt være en fordel at tjekke denne linje ud. Dog skal man være opmærksom på, hvis man spiller på en bookmaker med tidlig udbetaling ved 2 måls føring, for dette får man ikke ved asian handicap.

Asian handicap -0.75 Gevinst / tab
Sejr på 2 mål eller mere Gevinst
Sejr på 1 mål Halv gevinst
Uafgjort eller nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK -0,75. Dette betyder at vi spiller halvdelen af indsatsen på FCK -0,5 og halvdelen af indsatsen på FCK -1. Vinder FCK kampen med 2 mål, så vil begge linjer give fuld gevinst. Vinder FCK med 1 mål, så vil man vinde på -0,5, som halvdelen af ens indsats er placeret på og den anden halvdel, som er sat på FCK -1, her vil man blot få pengene retur. Ender kampen enten uafgjort eller FCK taber, så vil man tabe begge spil ved at spille -0,75.

Asian handicap -1.0 Gevinst / tab
Sejr på 2 mål eller mere Gevinst
Sejr på 1 mål Pengene retur
Uafgjort eller nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK -1.0 asian handicap. Hvis FCK vinder med 2 mål eller mere, så er der gevinst. Vinder FCK med præcis 1 mål, så går den i odds 1, hvilket betyder pengene retur. Uafgjort eller nederlag, så taber man sit spil. Denne variant kan være god, hvis man tror et hold vinder, men er i tvivl om de kan vinde med 2 mål eller mere, men man er overbevist om, at de som minimum vinder med 1 mål.

Plus handicap linjer

Asian handicap +0.25 Gevinst / tab
Sejr Gevinst
Uafgjort Halv gevinst
Nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK +0.25. Dette betyder, at vi spiller halvdelen af indsatsen på FCK 0.0 og halvdelen af indsatsen på FCK +0.5. Vinder de kampen, så går begge linjer hjem og der er fuld gevinst. Ender kampen uafgjort, så vil man vinde på halvdelen af indsatsen, som er placeret på FCK +0.5, mens man vil få halvdelen af pengene retur, som er sat på FCK 0.0, som tidligere nævnt, betyder samme som Uafgjort – Intet væddemål. Ved nederlag vil begge linjer tabe og hele indsatsen vil tabes.

Asian handicap +0.5 Gevinst / tab
Sejr Gevinst
Uafgjort Gevinst
Nederlag Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK +0.5 Dette er det samme, som at spille FCK dobbeltchance 1x. Dette betyder, at hvis FCK vinder eller spiller uafgjort, så er der fuld gevinst, mens et nederlag vil give tab.

Asian handicap +0.75 Gevinst / tab
Sejr eller uafgjort Gevinst
Nederlag på 1 mål Halv tab
Nederlag på 2 mål eller mere Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK +0.75. Dette betyder, at vi spiller halvdelen af indsatsen på FCK +0.5 og halvdelen af indsatsen på FCK +1.0. Hvis FCK vinder kampen eller spiller uafgjort, så vil det være fuld gevinst på begge linjer. Taber de derimod kampen med præcis 1 mål, vil man tabe halvdelen af din indsats og den anden halvdel på FCK +1.0 vil man få retur. Taber de kampen med 2 mål eller mere, så vil begge linjer gå tabt og man vil få fuld tab.

Asian handicap +1.0 Gevinst / tab
Sejr eller uafgjort Gevinst
Nederlag på 1 mål Pengene tilbage
Nederlag på 2 mål eller mere Tab

 

Lad os tage et eksempel på ovenstående:

Vi tager udgangspunkt i, at vi spiller på FCK +1.0, hvis de vinder kampen eller spiller uafgjort, vil der være fuld gevinst. Taber de kampen med præcis 1 mål, så vil man få sin indsats retur. Taber de kampen med 2 mål eller mere, vil man tabe hele indsatsen.

Asian handicap ved live betting

Nu har vi været omkring Asian handicap generelt og hvordan hver enkelt linje fungerer. Tager man højere linjer, som f.eks. asian -2, så betyder det blot pengene retur ved 2 måls sejr og gevinst ved 3 mål eller mere. Så forklaringen på ovenstående linjer kan bruges til spille højere linjer, da princippet er det samme. Men når det kommer til live betting kræver det et ekstra lag af forståelse. Ved live betting tager man altid udgangspunkt i at kampen står 0-0 på det tidspunkt man placerer sit væddemål. Lad os tage et eksempel: FCK spiller mod FCM og kampen står 3-0 til FCK efter 60 minutter. Man kan så spille FCK -1.5 altså, at de skal vinde kampen med minimum 2 mål, her er det at mange bliver usikre på asian handicap for FCK fører jo 3-0. Men her tager man altså udgangspunkt i den resterende del af kampen, så for at FCK -1,5 asian handicap kan ramme, skal de vinde de sidste 30 minutter af kampen med 2 eller flere overskydende mål. Dette kunne være 5-0 eller 6-1 som eksempel. Det man i hvert fald skal forstå ved asian handicap er, at det altid tager udgangspunkt i at kampen står 0-0 uanset om man spiller det inden kampen starter eller på live betting. Så især ved live betting adskiller det sig, da almindelig europæisk handicap på live betting FCK -1,5 blot betyder, at de skal vinde kampen med 2 eller flere mål og her vil man vinde, hvis kampen blot slutter 3-0, som den allerede står.

Fordelen ved asian handicap

Fordelen ved at benytte asian handicap fremfor almindelig handicap er mange, en af dem er, at man oftest får højere odds på asian handicap, selvom man spiller en linje der 1:1 betyder det samme som den almindelige linje. Dette kunne være -0.5 som reelt set blot betyder sejr til det hold man vælger. Men typisk får man lige et par procenter ekstra, hvilket i det lange løb giver en del. Samtidig er asian handicap meget mere fleksibelt, da man som tidligere nævnt både har hele, halve og kvarte linjer, og dette øger muligheden for at tilpasse sit spil præcis som man ønsker.