Hvis man sidder derude og ønsker at gribe betting mere struktureret og analyserende an, så kan det godt være lidt af en jungle, hvor man skal starte. For der findes utrolig mange sider med statistik, men hvad skal man kigge efter og hvad skal man tillægge størst værdi?

Hvorfor er statistikker vigtigt?

Der er flere parametre, der gør statistikker vigtigt. Først og fremmest, så giver det dig mulighed for at genoverveje dit spil eller få det bekræftet gennem statistikker. For nogen gange er det fint at følge mavefornemmelsen, men du vil bare ikke på den lange bane slå bookmakerne ved at følge den kun. Derfor bør du tjekke statistikker på dine spil. For at tro, at man har mere viden end bookmakerne på de store ligaer, det kan man som udgangspunkt godt glemme. Det noget andet andet, hvis man spiller på danmarksserien og man kender holdet og ved de har 5 syge spillere, eller de sparer hele holdet eller lignende. Men hvis man i Premier League, og tror at ens viden omkring sit favorit hold er større end Bookmakerne, så vil man få det svært.

Hvor finder jeg statistikker?

Jeg bruger personligt rigtig mange forskellige sider, men et godt sted at starte er at finde de respektive officielle sider, der tracker den liga man ønsker information omkring. F.eks. Superligaen, der bør man tilføje Superstats.dk som bogmærke.

Der findes lignende sider for Premier League, La Liga osv. og man kan i langt de fleste tilfælde oversætte hjemmesiden direkte til dansk, alternativt til engelsk, så man ikke skal sidde og læse spansk. Udover de lokale hjemmesider i hvert land, benytter jeg sider som Flashscore.dk, Sofascore.com og Opta stats direkte, da det er dem langt de fleste bookmakere benytter til at afgøre et væddemål, og man derfor med fordel kan benytte dem.

Sofascore er god at benytte til forventede startopstillinger og lignende, bare husk at sammenhold informationerne med et par andre sider og være opmærksom på, at de selvfølgelig ikke rammer spot on hver gang. Men det giver en god indikation, især når man skal spille spread betting trøjenumre eller andet, hvor det er vigtigt at vide med opstillinger.

Der er utrolig mange medier derude, og man går aldrig helt galt i byen med en google søgning, da man så ofte får aktuelle nyheder og skader fra lokale aviser og lignende. Men blot husk at være kildekritisk og sammenhold de oplysninger med andre kilder. Det her var i hvert fald en lille guide, til hvor jeg blandt andet finder information.