Spread Betting er en anderledes måde at spille på en sportsbegivenhed. Det adskiller sig meget fra traditionel betting både, når det gælder risiko, men bestemt også mulig gevinst. Ved traditionel betting, som langt de fleste kender, spiller man på et udfald og enten har man ret, eller også har man ikke ret. Ved spread betting forudsiger du et resultat, men din gevinst afhænger af, hvor stor en grad du har ret i din forudsigelse, og det samme gælder ved tab, jo mere du er forkert, jo mere kan du tabe. SpreadEx er de eneste på det danske marked, der udbyder spread betting, hvilket er en unik feature hos dem.

 • Spreadex logo

  Spreadex

  Spreadex logo

  VELKOMSTBONUS:

  Få op til 1000 kr. i freebet

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

Hvordan fungere spread betting?

Måden spread betting fungerer på hos SpreadEx er, at SpreadEx sætter et spread på en sportsbegivenhed, også skal man vurdere om man tror på under eller over det pågældende spread. Hos SpreadEX har de et motto der lyder ” Hvis du kan tænke på det, så er det meget sandsynligt, at SpreadEx tilbyder et spread bet på det ”. Og det er meget sigende omkring udvalget de tilbyder, for du kan stort set placere et spread bet på alt. I denne guide vil jeg dog holde mig til de mest simple spread´s for forståelsens skyld.

Nedenstående billede er taget fra en tilfældig fodboldkamp og viser hvor mange mål SpreadEx forventer, der kommer i den pågældende kamp. I dette tilfælde vurderer de, at der vil komme lige omkring 2 mål samlet i kampen, og derfor ligger spreadet på 1,95-2,15. Forskellen mellem de to tal er samtidig SpreadEx fordel, og såfremt at der placeres lige mange penge på både over og under så vil de tjene på markedet.

Totale mål spread betting

Tager man udgangspunkt i denne kamp, så skal man forudsige om man tror, der kommer under 1,95 mål i kampen, i dette tilfælde skal man vælge sælg knappen, og så vil man vinde ved 0 og 1 mål. Tror man omvendt på en meget målrig kamp, så skal man vælge køb knappen til 2,15. Det kan være et rigtig interessant spread at spille på, hvis man forudsiger mange mål, da man som tidligere nævnt vinder jo mere ret man har i sin forudsigelse.

Hvad kan man vinde på spread betting?

Mange vil nok spørge, hvad kan jeg så vinde på et spread bet? Dette afhænger meget af den spiltype man spiller på. På visse varianter kan man vinde sin indsats flere tusinde gange igen, men der er risikoen selvfølgelig også meget høj. Jeg vælger at tage udgangspunkt i ovenstående eksempel med over / under antal mål hvor spread er 1,95 – 2,15. Tror man på mange mål, skal man som nævnt ovenfor vælge køb knappen til 2,15. Dette betyder at, man skal slå det spread man har valgt og for at man får gevinst, skal der komme minimum 3 mål i kampen.

Tager vi udgangspunkt i en indsats på 10 kr. pr. mål, og at ens maksimale tab vil være ved 0-0, så vil tabet være 10 kr. X 2,15, som er det spread man har købt indtil. Dermed vil ens maksimale risiko være 21,5 kr. i dette eksempel. Omvendt hvis der kommer 3 mål, vil regnestykket være 3 minus 2,15 som er ens spread man skal slå, også ganger man 0,85 med ens indsats på 10 kr. Dette vil give et plus på 8,5 kr. men her kommer det sjove så, efter mål 3 har man slået spreadet i kampen og havde vi blot spillet almindeligt odds og spillet over 2,5 mål, så havde den kamp blot været slut. Men ved som tidligere nævnt, så vinder man mere på spread betting jo mere man er korrekt i sin forudsigelse. Så mål 4 vil give ens indsats på 10 kr. oveni, samme vil mål 5 og 6 osv. Altså hvert mål giver gevinst, så her kan man sidde og håbe på mange scorede mål og har dermed spænding helt indtil slut.

Har man valgt sælg knappen og spread på 1,95, så vil bedste scenarie være 0-0. Her vil man vinde sin indsats X 1,95, altså i ovenstående eksempel 19,5 kr. Men har man valgt at satse på få mål, men der så omvendt kommer mange mål, så vil man i dette eksempel fra mål 3 og opefter tabe sin indsats på 10 kr. pr mål!

Hvem tilbyder spread betting i Danmark?

Spread betting er relativt nyt i Danmark og på nuværende tidspunkt kan man udelukkende spille det hos SpreadEx. De har tilbudt det på det danske marked siden 2021, hvor de fik dansk spillelicens. Men de har udbudt det i mere end to årtier på det engelske marked, hvor det er kæmpe stort. Det er vigtigt at pointere, at SpreadEx også tilbyder helt traditionelle odds, dette finder man under deres ” faste odds ” sektion. Så hos SpreadEx får man det bedste fra to verdener, og man kan selv bestemme om man vil give sig i kast med spread betting eller blot spille de helt almindelige odds markeder, som man kender. Hos SpreadEx får man som ny kunde op til 1000 kr. i freebets, og de er fordelt med et freebet til faste odds og et freebet til spread betting på netop markedet antal mål, som vi har gennemgået i denne artikel.

Er spread betting noget for mig?

Om spread betting er noget for netop dig, afhænger meget af, hvordan du ønsker at spille på sports betting. Hvis du godt kan lide tanken om, at jo mere ret du har i din forudsigelse, jo større bliver din gevinst, så er spread betting helt sikkert noget for dig. Det vigtigste råd jeg kan give, er dog at sørge for, at man kender risikoen på de spil man placerer. Så man bør starte med laveste indsats, så man får forståelsen af, hvordan det pågældende marked, man vælger fungerer. Ved siden af alle spread bet, er der et lille i, som på en let og simpel måde beskriver det pågældende marked. Mulighederne er mange når det kommer til spread betting, det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for de mange sport og spilmuligheder man har.