Vi er kommet igennem de første 22 spillerunder i Superligaen, og det betyder, at man nu deler ligaen over på midten, så der er et topspil med de 6 bedste hold, og et nedrykningsspil med de 6 dårligste hold efter 22 runder. Jeg vil i denne artikel kigge nærmere på den aktuelle stilling i Superligaen, samt hvordan min samarbejdspartner Expekt, som også er officiel Superliga betting partner, har placeret oddsene for henholdsvis vinder af Superligaen, samt hvem der forventes at rykke ned.

Den aktuelle stilling

Her kan man se, hvor stor forskel der reelt er på top 3, og så resten af ligaen. Det er ret vildt at tænke på, at FCM er hele 37 point foran Hvidovre efter 22 kampe. Det viser bare, hvor stærke de 3 hold i toppen er i dansk fodbold. Det gør også, at vi går et super spændende forår i møde, hvor intet er afgjort i hverken top eller bund.

Mesterskabsspillet

I toppen af tabellen er der reelt 3 hold, der kæmper om guld, sølv og bronze og derudover finder man FCN, AGF og Silkeborg, der reelt set ikke kæmper for noget. De skal bare bruge foråret på at spille så godt fodbold, som muligt og eventuelt prøve diverse ting af. Kigger vi på oddsene for hvem der vinder Superligaen fra Expekt, så vil vi også kunne se, hvor tæt det er i toppen:

Undlader vi at bruge tid på at kigge på 4-6 pladsen og udelukkende har fokus på de tre øverste, så vil vi kunne se at ud fra oddsene, så har FCK omkring 45% chance for at vinde, mens FCM har omkring 30% og Brøndby ligger mellem 25-30% for at blive danske mestre. Det er så tæt at 1-2 kampe kan tippe hele balancen over til Brøndby eller FCM. Så det bliver et utroligt spændende slutspil vi skal følge, hvor alle holdene møder hinanden to gange; en gang på hjemmebane og en gang på udebane. Så om 10 kampe ved vi hvem, der står med pokalen og kan kalde sig danske mestre. Jeg tror tidligst vi får en endelig afgørelse i anden sidste eller sidste spillerunde, så tæt det er. Personligt tør jeg ikke spå om en endelig vinder, da det simpelthen er så tæt.

Vinderen af Superligaen kvalificerer sig til Champions League kval, mens 2. pladsen får samme mulighed i Europa League kval. og 3. pladsen må nøjes med Conference League kval., samt bronze.

Hvem rykker ned?

I den anden ende af tabellen, er der også voldsomt meget spænding. Det er stort set et faktum, at Hvidovre ender på sidstepladsen og rykker ned, men det store spørgsmål er, hvem der følger med dem ned i 1. division. Expekt er ligeledes ude med odds på nedrykningsspillet.

  • 18+ | Regler & vilkår gælder. | Spil ansvarligt. | Selvudeluk via ROFUS.nu | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Her kan vi se, at Vejle er favorit til at booke en billet ned i 1. division, sammen med Hvidovre. Vejle har 4 point op til overlevelse og 5 point op til 7. pladsen, som giver Conference League play offs. Den der ifølge bookmakerne har mindst chance for at rykke ned, og samtidig også størst chance for at tage den vigtige 7. plads er OB. Fynboerne ligger lige nu i front blandt de 6 dårligste hold i Superligaen, men deres hjemmebanestatistik kan ende med at blive et stort problem for dem. De har i 11 hjemmekampe fået sølle 3 point, dette er kommet gennem 3 uafgjorte og 8 nederlag. De fynske fans har derfor endnu ikke prøvet at fejre en sejr på hjemmebane i denne sæson. Omvendt er OB det 4. bedste udehold, og har hentet hele 21 point på udebane, hvilket er hele 7 gange så mange, som på hjemmebane, det er sjældent man ser så skæve statistikker på et hold.

Jeg tør ikke komme med et bud på, hverken vinder af Superligaen eller hvem der rykker ned. Men spændende det bliver det i hvert fald, og jeg ser frem til at følge Superligaen frem mod slutningen af maj måned. Husk at man som ny kunde hos Expekt, kan få en velkomstpakke på op til 1000 kr. freebet, og man kan oprette sig direkte gennem boksen her i artiklen.