Vindere

Etape Vinder Hold
1 etape Romain Bardet Team dsm-firmenich – PostNL
2 etape Kévin Vauquelin Arkéa – B&B Hotels
3 etape Biniam Girmay Intermarché – Wanty
4 etape Tadej Pogacar UAE Team Emirates
5 etape Mark Cavendish Astana – Qazaqstan Team
6 etape Dylan Groenewegen Team Jayco – AlUla
7 etape Remco Evenepoel Soudal – Quick-Step
8 etape Biniam Girmay Intermarché – Wanty
9 etape Anthony Turgis TotalEnergies
10 etape Jasper Philipsen Alpecin – Deceuninck
11 etape Jonas Vingegaard Team Visma – Lease a Bike
12 etape Biniam Girmay Intermarché – Wanty
13 etape Jasper Philipsen Alpecin – Deceuninck
14 etape Tadej Pogacar UAE Team Emirates
15 etape Tadej Pogacar UAE Team Emirates
16 etape Jasper Philipsen Alpecin – Deceuninck
17 etape
18 etape
19 etape
20 etape
21 etape

 

Favoritter: Hvem vinder Tour de France 2024?

Jonas Vingegaard har vundet Tour de France de to seneste år og ser man på statistikken, så er det ofte at en rytter skiller sig ud i en årrække, som vi så med Froome der vandt Tour de France 2012, 2013 og 2014, altså 3 år på stribe, dog er det heller ikke nyt at en ny rytter skiller sig ud og derfor har jeg undersøgt lidt hvem der er favoritter til årets Tour de France.

Jonas Vingegaard

Når man har vundet de to seneste år, så kan man ikke afskrive sig selv som favorit lige meget hvor meget man prøver. Han har haft en meget dårlig optakt, da han i april styrtede alvorligt i Baskerlandet rundt og brækkede adskillige knogler og punkterede en lunge. Det gjorde at hans kamp frem mod Tour de France 2024 blev en kamp mod uret. Der var tvivl om hans deltagelse stort set helt frem til start, men heldigvis kom han sig godt fra styrtet og kan stille til start. Han har udtalt at han er glad for bare at deltage og det er succes nok i sig selv. Men efter at have set de første to etaper af løbet, som er startet med to forholdsvis hårde ruter så er der ingen tvivl om at Visma holdet og Vingegaard selv har underspillet det hele lidt. Han har været utrolig godt kørende på de to første etaper, også på 2. etape hvor Pogačar forsøgte at sætte kniven ind og tage tid på den sidste stigning. Vingegaard sad klistret i hans hjul med det samme og fulgte ham hele vejen til målstregen. Det er meget tydeligt at alle de udmeldinger har været for at fjerne presset fra Vingegaard. Holdet har 100% haft en masse gode data på ham kort før løbet og vidst at han var i fin form.

Tour de France 2024 er som skræddersyet til Jonas Vingegaard. De sidste to uger er ikke lige helt efter hans smag, men i uge 3 kommer der flere etaper som ligger helt perfekt til Jonas Vingegaard. Med hårde lange stigninger, og løbet der afsluttes på 21. etape med en enkeltstart for første gang siden 1989 hvor løbet blev afgjort med 8 sekunder på sidste etape. Enkeltstart er en spidskompetence for Vingegaard når den er lidt lang og i kuperet terræn og netop dette er tilfældet i år med sidste etape d.21 juli.

Tager man et kig hos bookmakerne efter 2. etape så giver de odds 2 på at Jonas Vingegaard vinder hele løbet og det kan omregnes til lige knap 50% chance for at han laver et vaskeægte Tour de France hattrick ved at vinde løbet tre år i træk.

Tadej Pogačar

Man kan ikke sige Jonas Vingegaard uden at sige Tadej Pogačar. De to er blevet symbolet på Tour de France de sidste fire år hvor en af de to har vundet løbet. Der har været mange drabelige dueller mellem de to de seneste par år, hvor de gang på gang har testet hinanden og slået hinanden på målstregen op til flere gange. Pogačar har haft en langt bedre optakt, da han har undgået skader og netop vundet Giro d italia i foråret i overlegen stil. Han har selv udtalt at han er rigtig godt kørende og i virkelig god form. Derfor må man også formode at han kommer med alt han har i år. Kigger man på alle holdene, så har Pogačar også det klart bedste hold på papiret. Han har virkelig fået samlet nogle stærke hjælperyttere på UAE Team Emirates holdet og det bliver et virkelig tæt løb i år.

Han vandt Tour de France både i 2020 og 2021 og vil gøre alt han kan for at hans evige rival Jonas Vingegaard ikke laver et hattrick af tour sejre. Efter at have set ham på de første to etaper virker han virkelig også klar til kamp. Han er et rigtig godt bud på en rytter til at vinde løbet.

Når man kigger på bookmakernes odds, så giver han præcis samme odds som Jonas Vingegaard nemlig odds 2. Så i følge bookmakerne er styrkeforholdet helt lige med 19 etaper tilbage. Det er derfor næsten umuligt at udpege en vinder, men jeg vil komme med et forsøg længere nede.

Remco Evenepoel

Han er en ung belgisk rytter født i år 2000, og det er i år hans første Tour de France nogensinde hvilket er virkelig stort. Han er tidligere fodboldspiller på ungdoms niveau og har spillet i klubber som Anderlecht og hollandske PSV inden han i 2017 stiftede til cykling og med det samme viste evner indenfor sporten ved at vinde flere juniorløb.

Hans hidtil største præstationer som professionel cykelrytter er uden tvivl da han i 2022 vandt Vuelta a España som er en af de tre grand tours sammen med Tour de France og Giro Italia. En anden stor bedrift var da han vandt løbet Clásica de San Sebastián i 2019 samme år han underskrev en kontrakt med storholdet Soudal Quick-Step.

Han er en meget alsidig rytter, som både er god på enkeltstarter og i bjergene. Men han har aldrig kørt Tour de France som betegnes som verdens hårdeste cykelløb. Men efter de to første etaper ligger han helt lige med både Pogačar og Vingegaard i den samlede stilling.

Kigger vi på oddsene på ham, så giver han odds 11 på at vinde løbet, hvilket giver ham omkring 8-9% chance i følge bookmakerne. Han kan gå hen og blive den helt store overraskelse men meget skal gå hans vej for det sker.

Hvem vinder Tour de France 2024?

Jeg er meget overbevist om at det bliver en af de tre nævnte der ender med at stå øverst på podiet d.21 juli i Nice når løbet slutter. Det kan være svært helt at vurdere hvem der vinder løbet. Inden touren gik i gang, var jeg personligt overbevist om at det ville blive Tadej Pogačar men efter at have set de to første etaper så hælder jeg faktisk mest til Jonas Vingegaard. Der er ingen tvivl om at Pogačar har fordelen i form af den bedste optakt. Men som det ofte er med Jonas Vingegaard så bliver han blot bedre og bedre jo længere vi kommer hen i løbet og sådan som uge 3 er skræddersyet til ham, så tror jeg vi kommer til at se en gentagelse af de sidste to år.

Så måske vi endnu engang kommer til at se ham på balkonen på rådhuset i København hvor han bliver fejret af folket og samtidig får de berømte rådhus pandekager. Nu skal man selvfølgelig passe på med at forudsige tingene, da rigtig meget kan ske. Men efter at have set ham på cyklen og hvordan han ligner sig selv, så er jeg ikke i tvivl om at de er der for at kører ham frem til at vinde løbet igen.