French Open 2024 er lige om hjørnet, hoved turneringen starter søndag d.26 maj og løber frem til d.9 juni hvor vi skal kårer årets bedste grus spiller da dette er eneste grand slam turnering på grus. Det bliver samtidig også sidste French Open for grus kongen Rafael Nadal som takker af efter denne tour i år. Til turneringen er der også en dansker med hos herrer single hvor Holger Rune stiller op. Han bliver set som et af de største talenter til fremtiden sammen med blandt andet spanske Carlos Alcaraz og italienske Jannik Sinner.

Holger Runes form

Kigger vi på hans sidste 10 kampe som alle har været på grus, så har han vundet 6 kampe og tabt 4 kampe. I Monaco tabte han en tæt kamp til Jannik Sinner hvilket man må sige er fair, da ham og Alcaraz bare er bedre end danske Holger Rune. Men i Munchen tabte han til Struff med 6-2 6-0 der faldt han fuldstændig sammen og lignede en skygge af sig selv. Derudover har han tabt til argentinske Baez og hollanske Grieksspoor. Han har været stor favorit relativ stor favorit i alle de kampe han har tabt med undtagelse af Sinner og det er bekymrende at han har været så svingende og ikke nået særlig langt i forskellige turneringer. Han kom sidste år helt op på en 4. plads da han toppede, men er siden dykket ned til en 13. plads på verdensranglisten over de bedste mandlige tennis spillere og det bliver spændende om han kan præstere noget stort ved French Open 2024.

Hvordan ser Holger Runes lodtrækning ud?

Der er blevet trukket lod til French Open, hvor der er flere store kampe allerede i 1. runde i sær Zverev – Nadal er en meget spændende kamp som mange nok gerne ville have set længere henne i turneringen. Holger Rune møder i første runde britiske Daniel Evans som er placeret som nummer 60 i verden. De to har aldrig tidligere mødt hinanden. Evans er ligeledes meget svingende og har kun vundet 3 ud af hans sidste 10 kampe og der bør derfor være gode muligheder for Holger Rune. Går han videre til 2. runde så vil han komme til at møde Italienske Cobolli eller en spiller der kommer fra kvalifikationen og dermed har været mange kampe undervejs for at nå dertil. Det er først i 3. runde at han for alvor kan møde en stærk modstander, når Khachanov forventes at stå på den anden side af nettet, han er nummer 18 i verden. Derfra begynder det at blive lidt svære at spå om hvem modstanderen bliver, men skulle han gå til 4. runde kunne det meget vel blive Zverev eller Nadal som møder hinanden i runde 1.

Hvad er oddsene på Holger Rune vinder?

Bookmakerne er generelt uenige når det kommer til vinderodds på French Open så jeg vil anbefale at man altid tjekker flere bookmakere inden man placere sit spil, da der kan være stor forskel i det mulige afkast. Hos min samarbejdspartner Betfair kan man få odds 36 på ham til at vinde French Open inde på deres sportsbook, mens man kan få odds 42 inde på deres spillebørs.

Han er langt fra den mest oplagte kandidat til at vinde, men han er en spiller der er meget påvirket af humør og selvtillid så får han først tur i den så kan han spille op med alle. Men mit bedste bud vil være at han når til runde 4 og derefter ryger ud. Men det bliver spændende at følge hans rejse ved dette års French Open, hvor han i første kamp mod Daniel Evans giver odds 1.10