Når det kommer tennis så er der fire turneringer hvert år som enhver tennis spiller drømmer om at vinde, og det er de fire Grand Slam turneringer som spilles i henholdsvis Australien, Frankrig, England og USA. De er spredt udover året. Mens to af dem spilles på hardcourt underlaget, så spilles Wimbledon på græs som er det hurtigste underlag der findes. French Open er den eneste Grand Slam der spilles på det røde grus, som er det klart langsommeste underlag og dermed kan give nogle meget lange og tætte dueller.

Når man snakker French Open der også kendt som Rolland-Garros der spilles i den franske hovedstad Paris, så kan man ikke komme uden om grus kongen over dem alle, nemlig spanske Rafael Nadal der vandt sin første French Open i 2005 og siden har vundet turneringen yderligere 13 gange så han i alt har vundet den 14 gange.

Han har været ude med en langvarig skade og bliver samtidig 38 år i begyndelsen af juni. Han har derfor også meldt ud at 2024 sæsonen er hans sidste og derfor har han en mulighed for at vinde French Open igen.

De fem års vindere er domineret af netop Nadal der vandt den i 2019, 2020 og 2022 mens Djokovic nappede den i 2021 og sidste års vinder var unge Carlos Alcaraz der af mange ligner en fremtidig grus konge ligesom sin spanske landsmand Nadal. Men om han når at vinde den 14 gange er nok yderst tvivlsomt. Den rekord kunne Nadal godt ende med at have mange årtier frem, hvis den da nogensinde bliver overgået.

Jeg har kigget nærmere på oddsene på hvem bookmakerne har som favorit til at vinde French open Herrer single. Her er det tre største favoritter Alcaraz, Djokovic også italienske Sinner som ligesom Alcaraz er den nye unge generation der er klar til at tage overfor de gamle spillere.

Jeg synes dog det er spændende og kigge mod Nadal, han har dog netop været langtidsskadet og kombineret med at han 3. juni fylder 38 år. så er det svært og se ham stå kadencen i de 3 uger som French Open varer. Men han viste gode takter i Madrid og vandt de første 3 kampe før han måtte se sig slået. Han har selv udtalt at han følte sig godt til pas og det gik langt bedre end han forventede.

Hans store fokus er French Open, og da det samtidig er hans sidste tour i år, så vil det være fantastisk og se hvem stå som vinder når French Open slutter.

Han er bestemt ikke en af de største favoritter, men værdien på ham er der ingen tvivl om, dette er dog med forbehold da der kan ske meget frem mod start. Hans opvarmning frem til første kamp kan både gå bedre end ventet eller falde helt i gennem. Men når Expekt tilbyder odds 12, så skal den spilles omgående, da det odds er alt for højt.

Odds på Nadal som vinder af French Open:

Bet365: 7

Comeon: 6.4

Betinia: 6.4

Expekt: 12

Jeg ser personligt meget frem til netop French Open da det er en stor begivenhed med ekstremt meget prestige også er det bare fedt og se Nadal spille sin sidste French Open og se hvordan han kommer til at gøre det. Han er et utrolig sympatisk menneske og en rigtig mange i tennis verden holder af. Det så man også i Madrid hvor han mødte en 29 årig argentiner og vandt 2-1 her hilser de to på hinanden efter kampen oppe ved nettet og Pedro Cachin var ikke engang ærgerlig over nederlaget, han brugte tiden på at fortælle Nadal at han havde opfyldt hans største drøm og spurgte om han måtte få en trøje eller andet af ham som minde.

Det viser meget godt hvor stor en legende Nadal er og hvor mange der kommer til at savne ham når han ligger ketcheren på hylden for sidste gang i år.