Spread Betting er en anderledes måde at spille på en sportsbegivenhed. Det adskiller sig meget fra traditionel betting både, når det gælder risiko, men bestemt også mulig gevinst. Ved traditionel betting, som langt de fleste kender, spiller man på et udfald og enten har man ret, eller også har man ikke ret. Ved spread betting forudsiger du et resultat, men din gevinst afhænger af, hvor stor en grad du har ret i din forudsigelse, og det samme gælder ved tab, jo mere du er forkert, jo mere kan du tabe. SpreadEx er de eneste på det danske marked, der udbyder spread betting, hvilket er en unik feature hos dem.

 • Spreadex logo

  Spreadex

  Spreadex logo

  VELKOMSTBONUS:

  Få op til 1000 kr. i freebet

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

Hvad er spiller skud på mål X 10?

Når man snakker traditionel betting, så er det meget simpelt. Her kan man ved mange bookmakere spille på om en given spiller har over / under 0,5 skud på mål. Spiller man her over, så vinder man uanset om han har 1 skud på mål, eller 5 skud på mål. Her er spread betting anderledes, da man netop kan vinde mere jo mere ret man har, og selvfølgelig også tabe mere jo mere forkert man er i sin forudsigelse. Det er vigtigt også lige at definere hvad skud på mål egentlig er. Skud på mål er et skud, som enten går i mål, eller som reddes af målmanden inde på stregen. Skud på stolpe og overligger, der ikke ender i mål tæller ikke, medmindre det er målmanden der redder den op på overliggeren. Det skal med andre ord være et skud, der giver mål medmindre målmanden redder den. Ved spread betting skud på mål, sættes der et spread, og så skal man vurdere om man tror på over eller under dette spread.

Markedet hedder spiller skud på mål X 10. I dette marked tæller hvert skud på mål af de angivne spillere for 10 point pr. skud på mål. Så her skal man vurdere om man tror på en spiller har flere eller færre skud end spreadet. Tager vi Kane som eksempel, så er hans spread 18-22. Det svarer til 1,8-2,2 skud på mål, og så skal man vurdere om man tror han i kampen får 0-1 skud på mål, så skal man vælge sælg til spread på 18, eller hvis man tror han får mere end 2,2 skud på mål, skal man vælge spreadet på 22 og vælge køb. Jeg er selv personligt mest tilhænger af at finde en spiller man forventer kan få mange skud, også spille over. Men typisk finde en, hvor linjen er lavere end forventet, dette kan skyldes at spilleren er placeret længere fremme på banen end han normalt spiller og det derfor øger chancen for skud på mål. Oplever man dette scenarie handler det om at handle hurtigt, da Spreadex selvfølgelig også får informationerne ind og tilpasser efter det. Lad os antage at Kane starter ude og Muller spiller frontangriber, så ville køb linjen på 8 være interessant, da det så kun vil kræve at han får 1 skud for man får gevinst.

Hvad er spiller – Assist X 10 ?

Et andet marked, der minder en smule om ovenstående, også alligevel slet ikke, er assist spillet man finder under spread betting. Her skal man forudsige om en given spiller lavere en eller flere assist eller om han ender på 0. Hver assist betaler ligesom skud på mål 10 X indsatsen. Det er hver assist, der betaler det, så laver en spiller 4 assist, så vinder man sin indsats 40 gange indsatsen, hvor man på traditionelle bookmakere blot vinder ved 1. assist medmindre man direkte spiller 2+ assist eller lign. På spread bettet er man sikret, at man vinder mere jo flere assist spilleren laver og derfor er spread betting ekstremt underholdende, da man har spænding samtlige 90 minutter, medmindre spilleren skiftes ud før tid.

På ovenstående billede kan man se, hvordan spread linjerne ser ud på en kamp mellem Bayern München – Lazio. Her skal man så vurdere om man tror på nogen spillere laver assist eller ej. En assist giver 10 point, og laver spilleren flere assist, vil den næste også betale 10 point.

Hvad kan jeg vinde?

Nu har jeg gennemgået, hvordan de to varianter fungerer. Nu vil jeg gennemgå, hvad du kan vinde og tabe ved de to markedet med udgangspunkt i ovenstående billeder. Lad os bruge Leroy Sane, som eksempel. Hvis vi spiller 10 kr. på skud varianten og vælger sælg knappen på 8 i spread. Så kender vi på forhånd vores maks. gevinst, som er hvis han har 0 skud på mål, så vinder vi 8 X indsatsen = 80 kr. plus. Men her kender vi ikke vores mulige tab; har han 1 skud på mål, så tæller det 10 også, og vores tab vil så være 10 – 8 = 2 X indsatsen og dermed 20kr. minus. Men hvert skud på mål tæller 10, så får han 2 skud på mål, taber vi 120 kr. osv. Vælger vi i stedet køb spreadet til 10, så kender vi på forhånd vores maksimale tab, som er 10 X indsatsen, hvis han ingen skud på mål. Ved 1 skud på mål hverken vinder eller taber vi, 2 skud så vinder vi 100 kr. og hvert skud herfra betaler 100 kr. for hvert skud.

Kigger vi på assist markedet, så er spreadet på Leroy Sane 3,3-3,8 og her skal man igen vurdere om man tror på en eller flere assist eller 0. Vælger man sælg til 3,3 så kender man igen sin maksimale gevinst, som vil være 3,3 X indsatsen, men igen tæller hver assist 10 X indsatsen og derfor kan tabes løbe op såfremt han laver flere assist. Ved en assist vil tabet være 6,7 X indsats = 67kr. Vælger vi derimod købsknappen, så vil en assist betale 62 kr. mens nummer 2 assist betaler 100 kr. og dette er med udgangspunkt i 10 kr. indsats, jo højere man spiller, jo mere kan man selvfølgelig vinde.

Opsummering

Jeg har i denne guide gennemgået to meget interessante spread betting varianter, som jeg personligt er meget stor tilhænger af. Her kan man virkelig øge spændingen på en fodbold kamp og blot vinde mere og mere jo mere ret man er i sin forudsigelse. For vi har vel alle prøvet det med, at man bare tænker i dag får Haaland minimum 5 skud på mål, men traditionelle bookmakere tilbyder ham måske kun over 0,5 skud og 1,5 skud, plus man så skal spille flere linjer, ved spread betting betaler du kun for en linje, men bliver betalt for hver eneste skud over spread linjen. Er man ny til spread betting, vil jeg anbefale, at man sætter tid af til at læse mine øvrige guides og at man starter med at spille for laveste indsats, indtil man får en forståelse for markederne.