Spread betting er en anderledes måde at spille på en sportsbegivenhed. Den helt store forskel er, at du på forhånd ikke ved, hvor meget du vinder eller taber. Det kommer nemlig an på, hvor korrekt eller forkert du er i din forudsigelse. For at forstå de grudlæggende regler omkring spread betting, kan du læse min introduktion til netop dette emne. I denne guide vil jeg udelukkende fokusere på varianten “trøjenumre” med afsæt i, at man nu har den grundlæggende forståelse på plads omkring spread betting og hvordan det adskiller sig fra traditionel betting.

 • Spreadex logo

  Spreadex

  Spreadex logo

  VELKOMSTBONUS:

  Få op til 1000 kr. i freebet

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

  Min. +18 år • Min. indbetaling 100 DKK. Max bonus: 4 x 250 DKK • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indsæt og placer et 1000 DKK. væddemål og modtag 4 x 250 DKK. i gratis væddemål på sammenhængende dage (omsætning 1x 1000 DKK. = 1000 DKK.) • Gælder for 90 dage • Min. odds 1.50. • Generelle bonusvilkår gælder.

Hvad er trøjenumre?

Trøjenumre er en meget special og unik måde at oddse på. Der er utrolig meget spænding forbundet med denne variant og spændingen stopper først ved slutfløjt, da man gennem hele kampen, kan vinde eller tabe mere afhængig af antallet af mål i kampen. Jeg har forsøgt herunder at tage udgangspunkt i en kamp mellem West ham – Brentford i den engelske Premier League.

Jeg vil ikke gå i dybden med alle varianterne vist herover, men tage den mest simple for at give den nemmeste introduktion til denne type væddemål, som du ikke finder andre steder end hos SpreadEx. En god hjælp inde på SpreadEx er også at klikke på det lille i, her får man en nem forklaring af, hvordan det pågældende spread bet bliver afgjort. Den mest spillede variant og den der oftest giver bedst mening er den første, nemlig trøjenumre. Her kan i på billedet se, at der står 44-47, dette kaldes også spreadet. Mellem 44-47 er så husets fordel overfor spilleren, i dette tilfælde SpreadEx. Måden denne variant afgøres på, er ud fra antallet af mål, der scores i kampen. Lad os antage, at der kommer 2 mål i kampen, så kigger man på hvem er målscoren af de to mål, og så er det trøjenumrene på de to spillere man plusser sammen.

Lad os antage ovenstående kamp ender 1-1 og målene scores af Ivan Toney med nr.17 på ryggen og Mohammed Kodus med nr.14, så vil markedet blive afgjort til 31 samlet. Tror man på højt samlet antal trøjenumre, så skal man vælge køb knappen, som i dette tilfælde hedder 47. I ovenstående eksempel, hvor den ender på 31, vil ens tab så være: 31 – 47 = -16 enheder. Det betyder, at har man spillet 10 kr. pr. trøjenummer vil man her tabe 160 kr. Har man omvendt valgt sælg knappen, fordi man tror på lavt samlet antal trøjenumre, vil udregningen lyde som følger: 44 – 31 = +13 enheder. Her vil man med en indsats på 10 kr. pr. minut vinde 130 kr.

Hvornår skal jeg vælge køb?

Spørgsmålet er så, hvornår man skal vælge køb fremfor sælg. Der er ikke nogen facitliste på dette, men en god grundregel er at benytte følgende parametre, når man skal overveje køb.

 • Man forventer flere mål i kampen end SpreadEx gør
 • Trøjenummer spread er lavt sat
 • Antallet er høje trøjenumre i offensiven er mange
 • En spiller med højt trøjenummer starter længere fremme i banen end normalt
 • Spiller med højt trøjenummer sparker frispark og straffespark

Dette er som sagt ingen facitliste, men blot nogle parametre man bør tage med i sine overvejelser, når det kommer til at udvælge de rigtige kampe til trøjenumre køb. Tager vi udgangspunkt i West ham – Brentford så er nedenstående forventet startopstillinger, altså ikke de officielle, da de først udgives 1 time før kampstart, men sådan, som markedet forventer de bliver.

Her kan man se et godt mix af blandet trøjenumre på de to hold. Så kan man så vælge og kigge en masse statistikker igennem for at vurdere chancerne for mål. Det kan være aktuelle form, hvilke spillere der score for tiden og indbyrdes kampe de to hold i mellem. F.eks. er Ivan Toney fast straffesparksskytte for Brentford, så det kan være værd at tage med i sine overvejelser. Her skal man overveje om man tror der kommer minimum 3 mål eller flere, hvis købsknappen skal være interessant. For mange af de oplagte målscore har ikke vanvittig høje numre på ryggen. Dette er en subjektiv vurdering, jeg ville personligt ikke selv spille trøjenumre på denne kamp, da spreadet på 47 er lidt højt.

Hvornår skal jeg vælge sælg?

Du skal vælge sælg knappen, når du tror der kommer få mål i en kamp, eller at dem der score målene har lave numre på trøjen. Der er ligesom med købsknappen ikke nogen facitliste, men nedenstående parametre kan være værd at tage med i sin vurdering af kampen.

 • Forventer færre mål end SpreadEx gør
 • Trøjenummer spread er højt sat
 • Antallet er lave trøjenumre er mange i offensiven
 • Spillere med høje trøjenumre er skadet eller på bænken

Dette er blot nogle af de parametre, man bør gøre sig overvejelser omkring, inden man vælger at benytte sælg knappen. Som eksempel kan man tage Phil Foden fra Manchester City han lavede fornyligt hele 3 mål i samme kamp. Han løber rundt med nr.47 på ryggen og alene hans trøjemål gav et resultat på 141. Så havde man valgt sælg knappen på 44 havde man tabt sin indsats næsten 100 X ens indsats. Så det er vigtigt at tjekke op på holdene man spiller på. I Italien er der rigtig mange spillere med trøjenumre mellem 50-99 og det kan derfor være farligt for sælg knappen. Men omvendt, hvis de starter på bænken eller er skadet, så kan man muligvis fange en meget høj spread linje og få fordel af, at de normale startere ikke er med.

Hvad kan jeg vinde på trøjenumre?

Vælger man sælg knappen, er ens maksimale gevinst kendt på forhånd, den vil nemlig være ved et resultat der ender 0-0 og være op til spreadet på 44 i ovenstående eksempel. Men man kender så ikke sit maksimale tab, da for hvert trøjenummer over 44 giver yderligere tab. Det er lidt samme scenarie ved købsknappen, her kender du på forhånd dit maksimale tab, som i ovenstående eksempel vil være 47 X indsatsen og vil forekomme ved 0-0 altså modsat af sælg knappen, hvor 0-0 er bedst mulige udfald. Men det spændende ved købsknappen er, at du har spænding hele kampen i gennem, da du tjener for hvert trøjenumre over spreadet på 47. Så lad os sige du rammer en kamp med 6 mål og hvor det samlet trøjenummer ender på 250. Så vil du vinde din indsats X 203. Der er ingen øvre grænse for din gevinst, og derfor jo mere ret du får i din forudsigelse jo mere vinder du. Så fremfor traditionel betting, hvor du enten vinder eller taber og allerede kender gevinst/tab ved begge udfald, så kan du ved spread betting få din indsats mange gange igen.

Hvor kan man spille spread betting henne?

I Danmark er der kun et sted, hvor du kan spille spread betting, det er hos SpreadEx. Så vil du ind og teste dig selv af på trøjenumre eller en anden variant, så kan du dette hos SpreadEx, hvor du samtidig kan få en 100% velkomstbonus op til 1000kr. ved at oprette gennem min hjemmeside. Du kan samtidig også læse en gennemgående anmeldelse af netop SpreadEx, hvor jeg deler mine erfaringer. En klar anbefaling herfra, hvis du er ny til spread betting er at starte ud med laveste indsats og stille og roligt se, hvordan forskellige resultater påvirker din gevinst/tab.