UEFA Nations League er kommet for at blive. Det har erstattet de til tider kedelige venskabskampe mellem landshold, hvor intet var på spil og seertallene var faldende. Nu er hver eneste landskamp pludselig vigtig, og giver muligheder for at spille sig til hæder, kvalifikation til store slutrunder og en stor pengepræmie. Det danske landshold spiller i 24/25 udgaven i det øverste seedningslad, det giver mulighed for at stå som endelig vinder af hele Nations League i sommeren 2025. Vi tager et kig på alle puljerne, og og går nærmere det danske landsholds pulje.

Alle Nations League grupper og puljer

Nations League består af i alt 55 UEFA-medlemslande som alle er at finde i Europa. De er herefter inddelt i fire ligaer fra A-D hvor Liga A er det øverste lag. Liga A-C består af fire grupper med fire hold i hver gruppe, mens Liga D kun består af to grupper med tre hold i hver.

Liga A:

Liga A – Gruppe 1
Portugal
Kroatien
Polen
Skotland

 

Liga A – Gruppe 2
Italien
Frankrig
Belgien
Israel

 

Liga A – Gruppe 3
Tyskland
Frankrig
Bosnien-Hercegovina
Ungarn

 

Liga A – Gruppe 4
Danmark
Spanien
Serbien
Schweiz

 

I det øverste lag finder man de 16 bedste landshold i Europa. De er blevet inddelt efter en kombination af verdensranglisten og tidligere præstationer ved Nations League, hvor man har kunne rykke op fra Liga B. I indeværende sæson, vil dem der ender på 4. pladsen i gruppen rykke direkte ned til Liga B, mens 3. pladsen får mulighed gennem playoff for at forblive i det øverste lag. Både nummer 1 og 2 går videre til Liga A Play offs, hvor de bedste 8 hold kæmper om at blive kronet som vinder af UEFA Nations League 2024/2025.

Liga B:

Liga B – Gruppe 1
Georgien
Albanien
Tjekkiet
Ukraine

 

Liga B – Gruppe 2
Grækenland
England
Irland
Finland

 

Liga B – Gruppe 3
Slovenien
Norge
Østrig
Kasakhstan

 

Liga B – Gruppe 4
Tyrkiet
Wales
Island
Montenegro

 

Her er det lidt samme princip som Liga A. Nummer 1 rykker direkte op til Liga A, mens nummer 2 skal ud i afgørende playoff mod en 3. plads fra Liga A. Nummer 3 skal ud i playoff mod en fra Liga C om at forblive i Liga B. Sidstepladsen tager turen direkte ned i Liga C til 2025/2026 sæsonen.

Liga C:

Liga C – Gruppe 1
Sverige
Slovakiet
Azerbaijan
Estland

 

Liga C – Gruppe 2
Rumænien
Kosovo
Cypern
Litauen

 

Liga C – Gruppe 3
Hviderusland
Bulgarien
Nordirland
Luxenbourg

 

Liga C – Gruppe 4
Nordmakedonien
Armenien
Letland
Færøerne

 

I liga C er det lidt anderledes fordeling af pladserne. Nummer 1 rykker direkte op i Liga B, mens nummer 2 skal i playoff om at rykke op. Nummer 3 forbliver blot i Liga C, mens de to bedste fire skal spille playoff om at forblive i Liga C, og de to dårligste rykker direkte ned i Liga D som er den laveste pulje.

Liga D:

Liga D – Gruppe 1
San Marino
Gibraltar
Liechtenstein

 

Liga D – Gruppe 2
Moldova
Malta
Andorra

 

I Liga D rykker nummer 1 direkte op i Liga C, mens nummer 2 skal i playoff duel og nummer 3 forbliver placeret i det nederste lag da man ikke kan rykke ud hernede.

Danmarks gruppe ved UEFA Nations League

Landshold V U T F I +/- P
Spanien 3 1 0 8 1 +7 10
Danmark 2 1 1 6 3 +3 7
Serbien 1 1 2 2 5 -3 4
Schweiz 0 1 3 3 10 -7 1

Kampprogram og resultater for Danmark

Kamp Kampstart Resultat
Danmark – Schweiz 05/09 kl.20:45 2-0
Danmark – Serbien 08/09 kl.18:00 2-0
Spanien – Danmark 12/10 kl.20:45 1-0
Schweiz – Danmark 15/10 kl.20:45 1-1
Danmark – Spanien 15/11 kl.20:45 Ikke afgjort
Serbien – Danmark 18/11 kl.20:45 Ikke afgjort

Danmarks chancer ved UEFA Nations League

Danmark har fået en rigtig god start i Liga A, og ligger efter to kampe med maksimum antal point som eneste hold i gruppe 4. Herover kan du få et overblik over deres aktuelle ligastilling, kommende kampe og meget mere. Danmark har spillet to kampe hidtil og har fire kampe tilbage før man kigger på den endelige stilling i Liga A gruppe 4. Næste kamp spiller de d.12 oktober på udebane mod Spanien, som er den klart sværeste af alle kampene. Dernæst skal de en tur til Schweiz, hvor 3 point vil stille dem i en meget gunstig position inden de sidste 2 kampe i gruppen. Til de to kommende kampe vil det være Lars Knudsen der fortsætter som landstræner, efter han kom ind som vikar og gjorde det fantastisk.

Danmark er sammen med Spanien klart de to favoritter til at ende i top 2 i gruppen. Men selvom Danmark har fået en forrygende start, så vil 6 point ikke være nok og derfor skal de ud og præstere i de kommende kampe. Kan de få 3 point med samlet fra de to kampe, så må det siges at være en succes. Det ligner et dansk landshold der kommer til at spille sig videre til kvartfinalerne i playoff om at blive kronet som vinderne af Nations League. Når de først dertil, så kan alt ske og Danmark kan reelt stå som vindere næste sommer.