Odense Bulldogs er en dansk ishockeyklub, der har til huse i Danmarks 3. største by, Odense, der bl.a. er kendt som fødeby for den danske eventyrforfatter, H.C. Andersen. Et mesterskab til Odense Bulldogs, vil i hvert fald være et rigtig fynsk eventyr. Men har de truppen og rutinen til at blive mestre? Lad os prøve at dykke lidt ned i tingene, og se om det er muligt

Historien om Odense Bulldogs

I 1978 blev Odense Ishockeyklub stiftet, og efter en del år i de lavere rækker blev man i 1991 inviteret op i Eliteserien.
Odense Bulldogs er den eneste af de ni klubber i Metal Ligaen, der endnu ikke har vundet DM-guld, men tilbage i 2011/12 sæsonen var man rigtig tæt på, da man førte med 3-1 i kampe i en bedst-af-7 serie mod Herning Blue Fox, men endte med at tabe serien 3-4 og måtte nøje sølvmedaljer selvom man næsten kunne smage guldet. hvilket man også prøvede til i 2002 og 2003.

I tre sæsoner i træk,18/19, 19/20 og 20/21, havde man nogle magre år i Odense, hvor det var Bulldogs, der var det hold, der ikke kom med i slutspillet. Siden da har man bygget stille og roligt på, hvor man har arbejdet godt med det omkring holdet, så holdet – på den måde – får de bedste muligheder for at præstere på isen. Det kulminerede lidt sæsonen efter (2021/22), hvor man overraskende kom til semifinalen, hvor Aalborg dog var en for stor mundfuld, men man endte med at vinde bronzemedaljerne.

Selvom man ikke har vundet den mest eftertragtede pokal, så har man vundet pokalturneringen hele fire gange, første gang i 2003 og senest i 2016. Derudover er det også blevet til tre sølvmedaljer samt to bronzemedaljer, senest i 2022.

Hjemmebanen I Odense

Odense Bulldogs spiller deres kampe i Spar Nord Arena, der har plads til 3280 tilskuere, hvoraf de 1024 er siddepladser. Der er altid en god stemning i hallen til Odenses hjemmekampe, hvor Odense Bulldogs Support altid giver sig 100 procent på lægterne for at bære de lokale helte frem over isen.

Tilbage i 1976 blev Odense Skøjtehal indviet, og som interessen steg år efter år, så blev der bevilget 40 millioner kroner til en ny skøjtehal, og den blev indviet i 1999, og har været den samme lige siden.

Skal man til hockey i Odense, så vil jeg klart anbefale en fredag aften mod evt. SønderjyskE eller Herning Blue Fox. Så vil man komme til at opleve en fantastisk stemning fra begge fangrupper, hvor der bliver givet gas hele kampen for at støtte egne drenge hele kampen. Det er de store kampe i Odense, men ellers kan andre kampe også sagtens have en fantastisk stemning.
Specielt fredag aften kan noget særligt i Odense Bulldogs, hvor de har “Danmarks største fredagsbar”.

Truppen 2024/2025:

Til denne sæson har Odense en rimelig spændende trup, hvor man har forsøgt at holde fast i store dele af dansker stammen, men også svenske Joakim Thelin, der havde en rigtig god sæson for Bulldogs sidste sæson.

Man har mistet backen Nicolai Weichel og forward Sebastian Ehlers, der er taget til Aalborg, mens man har hentet forwards Jeppe Jul Korsgaard og Magnus Boesen i netop Aalborg. Især i defensiven er der blevet skiftet en del til sæsonen, hvor det kun er et par danske backs, der er gengangere, mens man offensivt også har skiftet lidt på de udenlandske forwards for at komme et skridt længere op i tabellen i forhold til sidste sæson.

Forventningerne til sæsonen

Odense er dog et af holdene i en meget tæt midterkamp om placeringerne 4-7, hvor det bliver de indbyrdes opgør, der kommer til at få en stor vigtighed i de placeringer. Kan man så tage lidt point fra nogle af de formodede tophold, så har man lidt ekstra råderum i tabellen. Dog vil jeg sige, at de er tættere på 4. pladsen end på 7. pladsen.

Sidste sæson var ikke den bedste for Odense, hvor man røg ud i kvartfinalen til Esbjerg Energy, hvor man ellers havde et par muligheder for at sikre avancement til semifinalerne.

Vil man i løbet af sæsonen odds på Odense Bulldogs kampe, eller måske endda på et overraskende mesterskab. Så vil jeg anbefale at man tjekke oddsene ud hos Nye Expekt, som er officiel betting partner hos Odense Bulldogs i den indeværende sæson.

  • Expekt logo

    Expekt

    Expekt logo

    VELKOMSTBONUS:

    Få op til 600 kr. freebet

    Expekt T&C • Min. +18 år • Min. indbetaling 100 kr. • Max bonus: 1000 kr. • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indbetal og spil for 500 kr. og modtag 500 kr. i freebet (omsætning 1x 500 kr. = 500 kr.) • Gyldig i 60 dage • Min. odds 1.80.

    Expekt T&C • Min. +18 år • Min. indbetaling 100 kr. • Max bonus: 1000 kr. • 1x omsætningskrav • Eksempel: Indbetal og spil for 500 kr. og modtag 500 kr. i freebet (omsætning 1x 500 kr. = 500 kr.) • Gyldig i 60 dage • Min. odds 1.80.