Et af de vigtigste begreber man bør kende, når man snakker om sportsbetting er ROI (Return On Investment). Det er det klart vigtigste tal, da det måler din evne til at slå bookmakerne over tid. Det er samme scenarie hvis du ønsker at følge en odds ekspert, så kig altid på personens ROI. Her vil du gerne se den måned for måned, men også år for år. Betting skal ses som et maraton og derfor er de vigtigste tal på 12 måneders sigt. Men lad os dykke ned i hvordan man udregner det, og hvorfor jeg mener du bør have øje for tallene på månedlig basis også.

ROI – Hvad er det og hvordan udregner man det

Som tidligere nævnt viser ROI, din eller en anden persons evne til at lave afkast over tid. Det kan bruges både hvis du driver en virksomhed og køber en annonce, hvor du ønsker at måle afkastet af denne marketing strategi. Men også når du handler med værdipapirer og ønsker at se hvor dine penge yngler mest muligt. Det er også et begreb man benytter meget indenfor odds og sportsbetting, da det er den klart bedste måleenhed for om man slår markedet over tid (Bookmakerne).

Lad os prøve at tage et eksempel: Du har over 30 dage placeret 50 spil, her har du samlet placeret indsatser for 10.000 kr. og fået 12.000 kr. retur i gevinster inkl. dit indskud. Dette giver dig et afkast på 2000 kr. men dette vil man gerne se i % i stedet, da nogen måske smider 1/10 af dig eller 10 gange så meget og får dermed ikke samme resultat i kroner.

For at finde din ROI%, gør du som følgende: (Total profit / Samlede indsatser) X 100 = ROI. Så i ovenstående eksempel vil man sige 12.000 / 10.000 X 100 = 20%. dette viser at dit samlede afkast denne måned var 20% hvilket man indenfor sportsbetting vil sige er et meget højt og yderst tilfredstillende resultat. Du kan sammenligne det med at lade dine penge stå i banken, her vil du typisk få 2% om året, og det er vel og mærke uden at tage højde for inflation. Investere du derimod dine penge i aktier, siger man som tommelfingerregel at aktier i gennemsnit stiger 7% om året. Så kan du lave 20% afkast hver måned i snit, vil du med længder slå alle andre investeringsformer med undtagelse af måske krypto og fast ejendom i storbyer.

Hvorfor kigge på ROI kortsigtet?

Jeg startede med at nævne, at man som udgangspunkt bør vurdere ROI år for år. Men jeg fik også nævnt at man kan drage nytte af at kigge nærmere ind i tallene og tage måned for måned. Grunden til dette kan være aktuelt er for, at man kan se hvor volatilt det har været henover et år. Ligesom med værdipapirer er nogen mest trygge ved at ligge pengene i obligationer, hvor de ved at de får et lavt afkast men udsvingene også er små. Mens andre gerne satser på enkeltaktier, og ikke har noget i mod de kan svinge 50% eller mere både op og ned. Det er lidt samme scenarie med odds. To spileksperter der begge laver 10% ROI årligt kan godt have meget forskellige tal måned for måned, og for nogen har det stor betydning. Den ene kan ligge og lave 10-20% de fleste måneder og den dårligste måned på året er måske -10%, mens den anden kan have måneder med 50% ROI men også måneder med -50%. Her skal man så gøre op med sig selv, om ens strategi og bankroll kan holde til at man i perioder taber voldsomt meget, men at man i sidste ende ender i fornuftigt plus.

Hvad er en god ROI på odds?

Der er meget delte meninger omkring hvad en god ROI er på odds. På langt de fleste bookmakere ligger tilbagebetalingsprocenten på sport omkring 95% dette betyder at huset i gennemsnit tjener 5% af alt der omsættes for. Skal man i længden lave overskud på sportsbetting kræver det, at man slår husets margin plus mere til på den lange bane. Jeg vil personligt sige at kan man lave minimum 5% eller derover år efter år så er det tilfredsstillende. Helst vil jeg gerne konsekvent ligge over 10% men det er ikke muligt at gøre alle år, uanset hvor dygtig man er vil man næsten uden tvivl have år med lavere afkast.

Min ROI på delte spilforslag

Jeg har delt mine spilforslag i min Facebook gruppe 8 år, og har leveret overskud samtlige år. Jeg deler mit regnskab måned efter måned i min gruppe så alle kan se præcis hvor godt eller dårligt måneden er gået. Ligesom at jeg deler år for år. Jeg har ikke dybdegående nok data for de tidlige år i min gruppe, da det var delt lidt op i Excel arks dengang. Men jeg vil herunder dele de seneste år som jeg har fuld data og statistik på. 2024 bliver delt så snart det er afsluttet, men allerede nu kan jeg sige at jeg personligt er på vej mod plus for 17. år i træk.

  • 2023 leverede jeg mit bedste år nogensinde med 456 delte regnskabsspil og en ROI på 32,8%
  • 2022 leverede jeg i alt 754 spil (Blanding af delte og private spil, men alle egne spil) Her lød ROI på 9,8%

Øvrige år var meget mixed sammen i private og delte spil i gruppen da jeg dengang havde det som hobby projekt, men nu lever fuld tid af min hobby og alle spil derfor trackes 100% og ligger frit tilgængelig inde på Betdiary.